Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool speciaal
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
boerenkool
▢
500
gram
aardappels
▢
1
ui
▢
½
rode paprika
▢
75
gram
chorizo
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar
Pel en snipper de ui.
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.
Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes en daarna in stukjes.
Zet de aardappel op in wat water met wat zout.
Verhit de o0lijfolie in een ruime koekenpan en fruit daarin de ui en blokjes chorizo.
Voeg dan de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de boerenkool toe met twee kopjes water.
Laat een kleine twintig minuten rustig stoven.
Zodra de aardappelen gaar, giet ze af maar bewaar wat van het vocht.
Stamp de aardappelen fijn en maak de puree met een klontje boter en wat van het afgegoten vocht.
Meng het boerenkoolmengsel met de puree en breng op smaak met wat zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gehaktbal bij volgens
recept van de Librije
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot