Gehaktballen van Restaurant De Librije

Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 kleine eieren
  • 80 g paneermeel
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 pot vleesfond 380 ml of zelfgemaakte fond

Instructies

  • Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) in een kom en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
  • Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit de roomboter in een braadpan en bak de gehaktballen hierin rondom bruin.
  • Voeg de vleesfond toe aan de pan en laat de gehaktballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gehaktballen van Restaurant De Librije zijn heerlijk met een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Nederland