Gehaktballen van Restaurant De Librije met Vleesfond
Deze gehaktballen van Restaurant De Librije zijn een smaakvolle traktatie, perfect in combinatie met een volle rode wijn en langzaam gestoofd in vleesfond.
Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) in een kom en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de roomboter in een braadpan en bak de gehaktballen hierin rondom bruin.
Voeg de vleesfond toe aan de pan en laat de gehaktballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gehaktballen met aardappelpuree, gestoomde groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze gehaktballen van Restaurant De Librije zijn heerlijk met een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.