Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chakchouka
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook fijngesnipperd
▢
2
rode paprika
in reepjes gesneden
▢
2
groene paprika
in reepjes gesneden
▢
olijfolie
▢
4
tomaten
in blokjes gesneden
▢
25
cl
passata
▢
1,5
eetlepel(s)
peterselie
fijngesneden
▢
2
tl
paprikapoeder
▢
1
citroen
sap ervan
▢
4
eieren
▢
3
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe op niet te hoog vuur. Regelmatig roeren zodat de knoflook niet verbrand.
Zodra de uien zacht zijn voeg je de paprika toe.
Regelmatig door roeren.
Zodra de paprika’s zacht beginnen te worden voeg je het paprikapoeder toe.
Laat één minuut meebakken.
Voeg dan de tomatenblokjes, passata en één eetlepel peterselie toe.
Laat tien minuten stoven.
Voeg dan het citroensap toe.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes (voor mij 2, ik heb geen kleine schaaltjes).
Maak in het midden een kuiltje.
Breek een ei boven ieder kuiltje.
Zorg dat de dooier heel blijft.
Doe met een theelepel wat crème fraîche op iedere dooier en strooi daar wat paprikapoeder over.
Zet de schaaltjes in de oven en bak net zolang tot de eiwitten gestold zijn.
Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch