Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili con carne van Harry Bloksma
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bruine bonen
▢
400
gram
rundergehakt
▢
1
ui
▢
1
winterwortel
▢
1
paprika
rood, oranje of geel
▢
1
blikje
mais
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
▢
1½
eetlepel(s)
chilimix
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Snijd de wortel over de lengte in tweeën herhaal dit nogmaals.
Snijd deze dan in blokjes.
Snijd de tomaten in blokjes.
Ik gebruikte de chilimix uit het boek spice wise.
Je vindt op internet genoeg chilimixen recepten of gebruik een kant en klare.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
Zodra deze glazig is voeg dan de paprika en wortel toe.
Bak dit gedurende een minuut of 5.
Voeg nu het gehakt toe en bak deze rul.
Voeg de tomatenstukjes toe.
Voeg nu de kruidenmix toe.
Voeg de mais toe.
Roer goed door elkaar.
Voeg nu de gepelde tomaten uit blik toe en druk deze met behulp van een pollepel in stukjes.
Voeg nu de bonen toe en laat nog een half uurtje stoven.
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees
/
Vlees