Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met perzik
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eendenborstfilet
▢
2
perziken
▢
tijm
▢
1
el
rietsuiker
▢
10
gram
boter
▢
5
cl
kippenbouillon
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten laar.
Als je verse perziken hebt ontvel deze dan. nijd in tweeën en verwijder de pit.
Eendenborstfilet met perzik
Leg de halve perziken in een ovenschaaltje. nijd de boter in stukjes en leg deze tussen de perziken.
Strooi de rietsuiker en tijm over de perziken.
Verwarm de oven voor op 160°c
Snijd het vel van de eendenborst kruislings in.
Bestrooi de filet met zout en peper. et een koekenpan op middel hoog vuur en bak de eendenborst circa 8 minuten aan de velkant.
Draai daarna de filet om en bak deze nog een minuut of 4.
Haal de filet uit de pan, pak deze in in aluminiumfolie en laat deze een minuut of 10 rusten.
Zet de ovenschaal met de perziken in de oven gedurende 10 minuten.
Deglaceer de koekenpan met de kippenbouillon en laat deze voor de helft inkoken.
Snijd de eendenborst in plakken.
Verdeel de eendenborstplakjes over de borden
Geef daar de perziken bij.
Voeg aan het perzik-botermengsel de ingekookte kippenbouillon toe en schenk dat over de eendenborst en de perziken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Gevogelte