Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fettucini met garnalen
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
fettucini
▢
16
grote
garnalen
rauw gepeld
▢
20
cl
kookroom
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
3
eetlepels
citroensap
vers
▢
gerookt paprikapoeder
▢
zout
▢
peterselie
platte fijngehakt
▢
olijfolie
▢
zwarte peper
Instructies
Kook de paste ‘el dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Smoor intussen de knoflook in een beetje olijfolie in een grote koekenpan.
De knoflook hoeft niet te kleuren.
Voeg de garnalen toe en breng op smaak met wat zout en peper.
Bak deze 2 1a 3 minuten aan elke kant.
Haal de garnalen uit de pan en zet deze opzij.
Voeg het citroensap toe in de pan en deglaceer.
Voeg wat paprikapoeder toe en laat deze even bakken.
Voeg dan de kookroom toe en laat deze een paar minute koken zodat deze wat indikt.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe.
Schep om zodat de pasta de saus opneemt.
Verdeel de pasta over de borden, leg er de garnalen op en bestrooi met wat peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten