Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen in kokosmelk
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
garnalen
gepelde grote
▢
1
citroen
▢
4
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
zout
peper
▢
1
el
boter
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
1
rode peper
in ringetjes gesneden
▢
1
el
paprikapoeder
▢
½
bosje
peterselie
fijn gehakt
▢
½
bosje
koriander
fijn gehakt
▢
300
ml
kokosmelk
Instructies
Doe de garnalen in een kom.
Voeg de knoflook toe.
Snijd de citroen in tweeën en pers het sap uit over de garnalen.
Meng de garnalen, knoflook en citroen goed door elkaar.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat 1 uur marineren.
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui glazig.
Voeg de garnalen toe en bak ze aan beide kanten tot ze mooi roze zijn.
Voeg de in ringetjes gesneden rode peper toe.
Voeg de paprikapoeder toe en laat deze even mee warmen.
Voeg de kokosmelk toe.
Voeg de koriander en de peterselie toe.
Houd je niet van koriander, laat deze dan weg.
Proef de saus en breng zo nodig op smaak met wat zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er witte rijst bij.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten