Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen met paprika
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
gamba’s
▢
½
rode paprika
▢
½
groene paprika
▢
½
gele paprika
▢
1
ui
▢
1
tomaat
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
tijm
▢
zout
▢
piment d’espelette
▢
1
tl
paprikapoeder
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
Pel en snipper de ui.
Verwijder, de steel het wit en de pitjes van de paprika’s en snijd ze in fijn repen.
Snijd de tomaat in blokjes.
Pel de knoflook en snijd deze fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de paprika aan.
Voeg de paprikapoeder met wat zout toe. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten stoven.
Voeg de garnalen toe, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten garen.
Draai de garnalen om en bestrooi met piment d’espelette naar smaak.
Roer het geheel door en laat nog een paar minuten stoven met het deksel op de pan.
Verdeel het gerecht over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer eventueel met een pilav rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten