Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met rode curry en rijst
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Marineertijd
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kippenpoten
▢
2½
eetlepel(s)
rode curry pasta
▢
1
teentje
knoflook
▢
10
cl
kokosmelk
▢
2
cm
gember
▢
1
sjalot
▢
1
limoen
▢
1
kl
sesamolie
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Schil de gember en hak fijn.
Pel en snipper de knoflook fijn.
Pel en snipper de sjalot.
Snijd de kippenpoot in twee delen, de dij en de drumstick.
Meng in een schaal de currypasta, kokosmelk, knoflook en gember.
Voeg de kipdelen toe en verdeel de marinade goed over alle delen van de kipdelen.
Dek de schaal af met huishoudfolie en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verhit in een hapjespan de olie en bak de kipdelen rondom aan.
Voeg de sjalot toe.
Voeg alle marinade toe.
Voeg een paar eetlepels water toe.
Doe de kipdelen over in een ovenschaal.
Schenk de marinade over de kipdelen.
Gaar de kip verder in de oven gedurende 30 minuten.
Verdeel over de borden en geef er rijst bij met wat cherrytomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Gevogelte
/
Kip