Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met garnalen en saffraan
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
arborio rijst
▢
1
sjalot
▢
20
cl
witte wijn
▢
1
ltr
kippenbouillon
▢
100
gram
Noordzee garnaaltjes
▢
10
st
grote garnalen
▢
1
dosis saffraan
▢
1
lente-ui
▢
olijfolie
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de sjalot.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot.
Zodra deze glazig is voeg je de rijst toe.
Zodra deze glazig ziet blus je de rijst af met de wijn.
Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je wat bouillon toe.
Roer regelmatig goed door.
Als ook deze is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe.
Herhaal dit tot de rijst gaar is.
Voeg de saffraan toe en roer goed door.
Breng op smaak met wat peper.
Bak intussen de grote garnalen in een scheutje olijfolie.
Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
Voeg de Hollandse garnaaltjes toe aan de risotto.
Verdeel de risotto en de grote garnalen over de borden en garneer met de lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten