Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escargots au chablis
wijngaardslakken met chablis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
slakken
▢
8
champignons
▢
12
kappertjes
▢
1
glas
chablis
▢
50
g
hazelnoten
▢
50
g
escargottboter
▢
50
g
boter
▢
2
eetlepel(s)
cognac
▢
1
eetlepel(s)
rozijnen
▢
2
sjalotjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
Hak de sjalotjes fijn.
Laat de rozijnen weken in de chablis.
Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
Snij de champignons in vieren.
Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
Voeg de chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoter toe.
Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
Serveer er stokbrood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk