Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escargots à la Cauderan
wijngaardslakken op de wijze van Claude
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
escargots
▢
75
g
rauwe ham
▢
10
sjalotjes
▢
laurier
▢
4
eetlepel(s)
droge witte wijn
▢
peterselie
▢
75
g
boter
▢
zout
▢
peper
▢
1
snee
witbrood
▢
kippenbouillon
▢
tijm
Instructies
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
Smelt de boter in een pan en voeg de sjalotjes toe.
Snij de ham in kleine stukjes en voeg deze toe.
Laat zachtjes bakken en bruin worden.
Drenk het witbrood in de wijn en verkruimel het.
Voeg het brood ook toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg wat bouillon toe en laat onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes sudderen.
Voeg, indien nodig, nog wat bouillon toe.
Leg dan de slakken in de saus en laat nog 10 minuten meewarmen.
Roer regelmatig.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk