Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escargots à la Menetrel
wijngaardslakken op de wijze van Menet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
escargots
▢
10
g
sjalotjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
deciliter
witte wijn
▢
paneermeel
▢
125
g
boter
▢
10
g
peterselie
▢
3
Ansjovis filets
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak eerst een escargotboter: Leg als de ansjovis te zout is een uur in water.
Hak de sjalotjes, knoflook en peterselie fijn.
Snij de ansjovis klein.
Roer de boter zacht en meng de genoemde ingredienten erdoor.
Voeg zout en peper toe.
Druk de boter door een zeef.
Leg in elke schelp een klein nootje van de boter.
Leg er een slak op en vul de schelp af met de boter.
Druk deze een beetje aan.
Leg de schelpen in een platte schaal.
Schenk wat wijn over de schelpen.
Bestrooi met paneermeel en zet de schaal 10 minuten in een oven van 200º.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk