Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spies met eendenborst en appel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 st spiesen
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
eendenborstfilets
▢
2
goudrenetten
▢
1
grote
ui
▢
1
eetlepel(s)
Provençaalse kruiden
▢
2
eetlepel(s)
honing
▢
5
cl
appel azijn
▢
5
cl
calvados
of cognac
▢
zout
▢
peper
▢
olijfolie
Instructies
Pel de ui en snij hem in 8 stukken.
Schil de appels en snij elke appel in 8 stukken.
Snijd het klokhuis eruit.
Snij de eendenborstfilets elk in 8 stukken.
Rijg afwisselt, ui, appel en eendenborst aan de spiesen.
Bestrooi de spiesen met de Provençaalse kruiden en giet er een beetje olijfolie over.
Laat zo een half uurtje marineren.
Verhit een grote koekenpan en bak de spiesen aan alle kanten.
Flambeer met de armagnac of cognac.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de honing over de spiesen en zet het vuur lager.
Leg de spiesen op een serveerschaal.
Deglseer met de appelazijn.
Schraap met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem van de pan.
Giet de saus over de spiesen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken aardappels of met frites.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte