Spies met eendenborst en appel

Spies met eendenborst en appel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 2 goudrenetten
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 5 cl appel azijn
  • 5 cl calvados of cognac
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Pel de ui en snij hem in 8 stukken.
  • Schil de appels en snij elke appel in 8 stukken.
  • Snijd het klokhuis eruit.
  • Snij de eendenborstfilets elk in 8 stukken.
  • Rijg afwisselt, ui, appel en eendenborst aan de spiesen.
  • Bestrooi de spiesen met de Provençaalse kruiden en giet er een beetje olijfolie over.
  • Laat zo een half uurtje marineren.
  • Verhit een grote koekenpan en bak de spiesen aan alle kanten.
  • Flambeer met de armagnac of cognac.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de honing over de spiesen en zet het vuur lager.
  • Leg de spiesen op een serveerschaal.
  • Deglseer met de appelazijn.
  • Schraap met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem van de pan.
  • Giet de saus over de spiesen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken aardappels of met frites.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte