Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Pel de ui en snij hem in 8 stukken.
- Schil de appels en snij elke appel in 8 stukken.
- Snijd het klokhuis eruit.
- Snij de eendenborstfilets elk in 8 stukken.
- Rijg afwisselt, ui, appel en eendenborst aan de spiesen.
- Bestrooi de spiesen met de Provençaalse kruiden en giet er een beetje olijfolie over.
- Laat zo een half uurtje marineren.
- Verhit een grote koekenpan en bak de spiesen aan alle kanten.
- Flambeer met de armagnac of cognac.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de honing over de spiesen en zet het vuur lager.
- Leg de spiesen op een serveerschaal.
- Deglseer met de appelazijn.
- Schraap met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem van de pan.
- Giet de saus over de spiesen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken aardappels of met frites.