Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surf en Turf met kalfsvlees en gamba’s
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kabeljauwfilet
à 150 gr
▢
3
rode paprika’s
in stukjes gesneden
▢
2
st
vleestomaten
▢
5
el
olijfolie
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
200
gram
sjalotjes
in kwarten gesneden
▢
3
el
bloem
▢
1
tl
paprikapoeder
Instructies
Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten.
Verdun eventueel iets met een scheutje water.
Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.
Houd de saus warm.
Schep de sjalotjes om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout.
Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.
Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder.
Haal de visfilets erdoor.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kabeljauw in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Schep op vier warme borden een laagje paprikasaus.
Leg daarop de kabeljauw met de sjalotjes eromheen.
Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Zeevruchten