Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tonijn op Baskische wijze
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
moot
tonijn
van ong. 300 gr.
▢
½
rode paprika
in repen gesneden
▢
½
groene paprika
in repen gesneden
▢
3
uien
gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
fijn gesnipperd
▢
100
gram
ontbijtspek
gerookt
▢
½
blikje
tomatenblokjes
▢
tijm
▢
piment d’espelette
of cayennepeper
▢
zeezout
▢
olijfolie
Instructies
Verhit een koekenpan met twee eetlepels olijfolie.
Fruit de uien, voeg de paprikareepjes toe, voeg wat zout toe en een theelepel piment en de tijm.
Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.
Laat even stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe.
Laat wat inkoken op laag vuur.
Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en piment..
Wikkel de tonijn in het ontbijtspek.
Zet een koekenpan op met een scheutje olijfollie.
Strooi wat zout en piment over het pakketje.
Bak rustig om en om.
Voeg de saus toe aan het tonijnpakketje en laat nog 5 minuten stoven.
Haal de tonijn uit de pan en snijd het in 2 stukken.
Leg op ieder bord een stuk tonijn en verdeel de saus over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Spanje