Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Caesar Salade
Geniet van deze klassieke Caesar Salade als bijgerecht of als lichte maaltijd.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
kroppen cos sla of bindsla
▢
75
gram
knoflookcroutons
▢
2
eieren
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
theelepel
worcestershiresaus
▢
25
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
1
blikje
ansjovis in olijfolie
Optioneel:
▢
Handje
rucola voor extra pit
Instructies
Als je nog rucola in de tuin hebt staan, voeg deze toe voor wat extra scherpte.
Strip per persoon ongeveer 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter.
Was en droog de bladeren.
Als je bindsla gebruikt, snijd na het wassen de stronk eraf en snijd de sla in reepjes.
Dressing:
Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water.
Breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen.
Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
Breng op smaak met zout, peper, en roer er het citroensap en de worcestershiresaus door.
Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe aan de dressing.
Schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren verdeelt.
Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade