Caesar salade

Caesar Salade

Geniet van deze klassieke Caesar Salade als bijgerecht of als lichte maaltijd.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote kroppen cos sla of bindsla
  • 75 gram knoflookcroutons
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie

Optioneel:

  • Handje rucola voor extra pit

Instructies

  • Als je nog rucola in de tuin hebt staan, voeg deze toe voor wat extra scherpte.
  • Strip per persoon ongeveer 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter.
  • Was en droog de bladeren.
  • Als je bindsla gebruikt, snijd na het wassen de stronk eraf en snijd de sla in reepjes.
  • Dressing:
  • Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water.
  • Breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen.
  • Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout, peper, en roer er het citroensap en de worcestershiresaus door.
  • Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe aan de dressing.
  • Schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren verdeelt.
  • Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade