Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskroon met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijs
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
lamsrack
Marinade:
▢
Een scheutje
Marsala
▢
Een scheutje
lichte sojasaus
▢
2
teentjes
knoflook
▢
Rasp en sap van ½ citroen
▢
4
eetlepels
honing
▢
½
eetlepel
gehakte rozemarijn
▢
Grof gemalen peper
naar smaak
▢
Grof gemalen zeezout
naar smaak
▢
Takjes
rozemarijn voor decoratie
▢
2
bosjes radijs
▢
Klontje
roomboter
▢
Peper/zout
naar smaak
▢
3
koolrabi’s
▢
Een scheutje
olijfolie
▢
Grof zeezout
Instructies
Geroosterde Lamskroon:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bind ze als een kroon met een stukje touw aan elkaar.
Bestrijk de kroon royaal aan alle kanten met de marinade, plaats ze op een ovenrooster en bestrooi met grove peper en zout.
Bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Gegrilde Koolrabi:
Schil de 3 koolrabi’s en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter.
Meng de plakken met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout.
Zet de grillplaat aan of schuif ze bij de lamsrack in de oven.
Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.
Gesmoorde Radijs:
Verwijder het blad van de radijsjes, laat een halve centimeter groen zitten.
Was ze en smoor ze zachtjes gedurende circa 5 minuten.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees