Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschenkelstoofpot met Gremolata
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Het recept voor Ossobuco komt uit Italië komt. Het vlees in de Ossobuco is kalfsschenkel (een stuk dijbeen) en is niet echt goedkoop. De Milanezen eten er risotto alla Milanese bij.
Ingrediënten
▢
1
kg
kalfsschenkel
in 4 stukken van 2 cm hoog
▢
Zout en peper naar smaak
▢
4
eetlepels
bloem
▢
60
gram
boter
▢
4
teentjes
knoflook
▢
3
kleine
uien
▢
1
wortel
150 gram, fijn geraspt
▢
1
stengel
selderij met blad
▢
¼
liter
droge witte wijn
▢
3
theelepels
tijm
▢
3
laurierbladeren
▢
500
gram
rijpe vleestomaten
of gewone tomaten
▢
¼
liter
kalfsbouillon of runderbouillon
▢
1
citroen
▢
30
gram
peterselie
Instructies
Snijd de volgende ingrediënten en houd ze apart: 1 teentje knoflook, ui, selderij, geraspte wortel en tomaten.
Bestrooi beide zijden van de kalfsschenkel met zout, peper en bloem.
Smelt boter in een pan en voeg het gesneden knoflook toe.
Bak de kalfsschenkelstukken aan beide zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten per kant).
Indien nodig, bak de stukken na elkaar.
Haal de stukken uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui, gevolgd door de wortel en selderij.
Voeg de witte wijn toe (pas op voor stoom), samen met de gesneden tomaten, laurierbladeren, tijm en het vlees.
Dek af en laat 10 minuten sudderen, voeg dan de kalfs- of runderbouillon toe.
Zorg ervoor dat het vlees grotendeels bedekt is door vocht of groenten.
Laat het geheel met deksel ongeveer anderhalf uur sudderen, totdat het vlees gemakkelijk van het bot loskomt.
Maak ondertussen de gremolata: Schil zo min mogelijk wit van de citroen, snijd de schil in kleine stukjes.
Hak de 3 teentjes knoflook en peterselie fijn en voeg ze toe aan de citroenschil.
Roer de gremolata door het vlees voor het opdienen.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië