Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartaar met Asperges in een Romige Cognacsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
tartaartjes van ongeveer 100 gram elk
▢
4
eetlepels
boter
▢
1
sjalotje
fijn gesnipperd
▢
2
eetlepels
cognac
▢
1
beker
zure room
▢
Versgemalen peper en zeezout
▢
16
asperges
▢
Handvol
geschaafde amandelen
Instructies
Bestrooi de tartaartjes royaal met versgemalen peper en zeezout.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de tartaartjes goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant).
Haal de tartaartjes uit de pan en leg ze opzij.
Giet het overtollige vet uit de pan.
Voeg een nieuwe eetlepel boter toe aan de pan en voeg het fijn gesnipperde sjalotje toe.
Laat het sjalotje zachtjes garen.
Voeg de cognac toe en laat het even koken.
Voeg vervolgens de zure room, zout en peper toe.
Roer goed door.
Voeg als laatste nog een klein beetje boter toe, al roerende, totdat de saus een mooie consistentie heeft.
De saus is nu klaar.
Verdeel de saus over de tartaartjes die op de verwarmde borden liggen.
Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5 minuten.
Haal ze uit het water en laat ze even uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de asperges met gesmolten boter en bestrooi met geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees