Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel appelgratin
Allerhande 2-2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimige aardappels
geschild
▢
1
tuinkruidenbouillontablet
▢
3
eetlepels
plantaardige margarine
▢
3
uien
in ringen
▢
1
schaaltje
Tivali fijngehakt
175 g, AH
▢
Nootmuskaat
▢
6
goudrenetten
geschild en in stukjes
▢
50
g
paneermeel
Instructies
Kook de aardappels in circa 20 minuten in water met zout gaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Snij ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen goudbruin.
Schep ze uit de pan en bewaar ze.
Voeg nog 1 eetlepel boter toe aan het bakvet.
Bak de Tivali 3 minuten.
Schep de gebakken ui erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
Bedek met de helft van de appelstukjes en aardappelplakjes.
Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de rest van het gehakt, appel en aardappel erover.
Schenk de bouillon erover en laat even intrekken.
Bestrooi de bovenkant met paneermeel.
Verdeel de rest van de boter in flinters erover.
Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch