Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water.
Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak de uienringen goudbruin.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Voeg nog 1 eetlepel margarine toe aan de pan en bak de Tivali 3 minuten.
Voeg de gebakken ui toe aan de Tivali en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
Leg hierop de helft van de appelstukjes en aardappelplakjes.
Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de rest van het gehakt, de appel en de aardappel erover.
Giet de bouillon gelijkmatig over de schotel en laat even intrekken.
Bestrooi de bovenkant met paneermeel en verdeel de rest van de margarine in kleine flinters erover.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de schotel in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met een frisse gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gemengde salade.Wijnadvies:Een lichte witte wijn, zoals een Chardonnay of een frisse Pinot Grigio, past perfect bij deze aardappel-appelgratin.