Recepten

Aardappel appelgratin

 

Aardappel appelgratin

Allerhande 2-2005
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerecht / Vleesvervangers
Opmerking Vegetarisch
Porties 4 personen

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de aardappels in ca. 20 minuten in water met zout gaar.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snij ze in plakjes.
  • Verwarmd e oven voor op 225 C.
  • Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en bewaar ze.
  • Voeg nog 1 eetlepel boter toe aan het bakvet.
  • Bak de Tivali 3 minuten.
  • Schep de gebakken ui erdoor.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verdeel de helft van mengsel over de bodem van een ovenschaal.
  • Bedek met de helft van de appel stukjes en aardappelplakjes.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Verdeel de rest van het gehakt, appel en aardappel erover.
  • Schenk de bouillon er over en laat even intrekken.
  • Bestrooi de bovenkant met paneermeel.
  • Verdeel de rest van de boter in flinters erover.
  • Bak de schotel in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Lekker met een gemengde salade.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Côtes de Provence Rosé