Aardappel-appelgratin

Aardappel appelgratin

Allerhande 2-2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • 3 eetlepels plantaardige margarine
  • 3 uien in ringen
  • 1 schaaltje Tivali fijngehakt 175 g, AH
  • Nootmuskaat
  • 6 goudrenetten geschild en in stukjes
  • 50 g paneermeel

Instructies

  • Kook de aardappels in circa 20 minuten in water met zout gaar.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snij ze in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en bewaar ze.
  • Voeg nog 1 eetlepel boter toe aan het bakvet.
  • Bak de Tivali 3 minuten.
  • Schep de gebakken ui erdoor.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
  • Bedek met de helft van de appelstukjes en aardappelplakjes.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Verdeel de rest van het gehakt, appel en aardappel erover.
  • Schenk de bouillon erover en laat even intrekken.
  • Bestrooi de bovenkant met paneermeel.
  • Verdeel de rest van de boter in flinters erover.
  • Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gemengde salade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch