1appelbijv. Golden Delicious, geschild en in blokjes
2struikjeswitlof
100gblauwaderkaasbijv. Roguefort, verkruimeld
75gworteljulienne gesneden
Instructies
Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de tartaartjes gedurende 8 minuten.
Meng de overige 2 eetlepels boter met de rucolapesto.
Snijd de meergranenbollen open en besmeer ze met de rucolaboter.
Pluk de blaadjes van de witlof en snijd ze in reepjes.
Meng de witlof, appelblokjes en wortel julienne door de verkruimelde blauwaderkaas.
Verdeel de salade over de geopende broodjes.
Leg de gebakken tartaartjes bovenop de salade.
Laat de resterende rucolaboter over de tartaartjes smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hartige broodjes passen goed bij een frisse, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een lichte Merlot. De levendige fruittonen van de wijn vullen de smaken van het vlees en de kaas aan en zorgen voor een gebalanceerde combinatie.