Leg de groene en rode paprika's samen met de puntpaprika's 10 minuten in de oven.
Haal de paprika's uit de oven en laat ze iets afkoelen in een afgesloten plastic zak.
Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit een grillpan.
Wrijf de kipfilets in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie.
Grill de kipfilets in de grillpan in 12-15 minuten gaar, waarbij je ze halverwege keer.
Breng de Griekse yoghurt op smaak met gemalen komijn, zout en peper.
Roer de resterende olijfolie en de bosui erdoor.
Haal de paprika's uit de plastic zak en verwijder met een scherp mesje (onder warm stromend water) het velletje.
Snijd de paprika's vervolgens in vieren, verwijder de zaadlijsten en het steeltje.
Verdeel de rijst, gegrilde kipfilet en paprika over de borden.
Schep de Griekse yoghurtsaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde kipfilet met Griekse yoghurtsaus en paprika's past goed bij een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De levendige zuren van de wijn complementeren de smaken van de yoghurtsaus en de gegrilde kip.