Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gourmet Kaasburgers met Verfrissende Peer-Komkommersalade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
handperen
geschild en in blokjes gesneden
▢
2
komkommers
▢
4
eetlepels
slasaus
▢
100
g
jongbelegen kaas
in blokjes
▢
400
g
half-om-half gehakt
▢
2
uien
in ringen gesneden
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
4
kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Breng de blokjes peer met 50 ml water aan de kook in een pan en laat ze 2 minuten doorkoken.
Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
Laat de perencompote afkoelen in een kom.
Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadjes met behulp van een theelepel.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken en meng deze met de slasaus, zout en peper naar smaak.
Meng de jongbelegen kaasblokjes met zout en peper door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er 4 ballen van.
Druk de gehaktballen plat.
Bak de uienringen in 2 eetlepels olie bruin in een koekenpan.
Schep ze op een bord en voeg de resterende olie toe aan het bakvet.
Bak de kaasburgers op hoog vuur aan beide zijden bruin.
Draai het vuur laag en bak de kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaar.
Snijd de broodjes open en beleg ze met de kaasburgers en gebakken uienringen.
Schep de perencompote op de uienringen en serveer de kaasburgers met de komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaasburgers en het frisse van de peer-komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland