Gourmet Kaasburgers met Verfrissende Peer-Komkommersalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 handperen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels slasaus
  • 100 g jongbelegen kaas in blokjes
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng de blokjes peer met 50 ml water aan de kook in een pan en laat ze 2 minuten doorkoken.
  • Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
  • Laat de perencompote afkoelen in een kom.
  • Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadjes met behulp van een theelepel.
  • Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken en meng deze met de slasaus, zout en peper naar smaak.
  • Meng de jongbelegen kaasblokjes met zout en peper door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er 4 ballen van.
  • Druk de gehaktballen plat.
  • Bak de uienringen in 2 eetlepels olie bruin in een koekenpan.
  • Schep ze op een bord en voeg de resterende olie toe aan het bakvet.
  • Bak de kaasburgers op hoog vuur aan beide zijden bruin.
  • Draai het vuur laag en bak de kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd de broodjes open en beleg ze met de kaasburgers en gebakken uienringen.
  • Schep de perencompote op de uienringen en serveer de kaasburgers met de komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaasburgers en het frisse van de peer-komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Hoofdgerechten / Kaas / Vlees
Land van herkomst Nederland