Veeg de champignons schoon en halveer grote exemplaren.
Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en bak de spekreepjes kort aan.
Schep ze uit de pan en leg ze opzij.
Bak in het achtergebleven vet de kippenbouten in twee porties rondom goudbruin.
Haal de kip uit de pan en leg opzij.
Voeg de resterende 2 eetlepels olie toe aan de pan en bak hierin de uien, champignons en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
Leg het spek en de kip terug in de pan.
Schenk de Marsala in de pan.
Zodra de drank begint te borrelen, voeg je de kippenbouillon toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de kip (afgedekt met een deksel of vlamverdeler) ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen, waarbij je de kip af en toe keert.
Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de rest van de knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze al omscheppend 4-5 minuten tot ze gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de gebakken paddestoelen over de kip.
Bestrooi met fijngehakte peterselie.
Serveer de kip met paddestoelen in Marsalasaus met aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De aardse tonen van de paddestoelen en de rijke smaak van de Marsalasaus passen goed bij een stevige rode wijn, zoals een Chianti of een Barbera.