Meng in een ovenschaal de stukken vlees met de olijfolie.
Dek de schaal af en bak het vlees in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten tot het bruin is.
Haal de ovenschaal voorzichtig uit de oven en breng het vlees op smaak met knoflook, kruiden, verkruimeld bouillonblokje en zout.
Schenk de rode wijn langs de rand van de schaal.
Stoof het vlees afgedekt nog ongeveer 1½ uur in het midden van de oven tot het gaar is.
Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
Meng de sjalot, courgette, tomaat en pesto door de runderlapjes.
Bak de schotel onafgedekt nog ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, tot de groenten gaar zijn.
Halverwege omscheppen.
Serveer met pasta, rucolasalade en geraspte Grana Padano kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mediterrane stoofschotel met runderlapjes gaat goed samen met een stevige rode wijn, zoals een Chianti uit Italië of een Grenache uit Zuid-Frankrijk. Hun robuuste smaken en fruitige aroma's zullen het vlees en de kruiden aanvullen.