4eetlepelsolijfolie met knoflookaroma en chilipeper
½eetlepelshoarmakruiden
1zakeikenbladslamelange100 g
100gzachte geitenkaasverkruimeld
100ggezouten cashewnoten
Instructies
Boen de aardappels schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze vervolgens in smalle parten.
Kook de aardappels in een pan met weinig kokend water en wat zout gedurende ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Snijd de bleekselderij in dunne reepjes nadat je deze hebt gewassen.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Klop een dressing van sinaasappelsap, sinaasappelrasp, olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, en shoarmakruiden.
Giet de gekookte aardappels af en schep ze door de dressing.
Laat dit mengsel 10 minuten afkoelen.
Voeg de bleekselderij, eikenbladslamelange, verkruimelde geitenkaas en gezouten cashewnoten toe aan de aardappels.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige aardappelsalade met cashewnoten en geitenkaas past goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. De levendige smaken van de salade worden mooi aangevuld door de verfrissende tonen van de wijn.