Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine gehakttaart
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
braadpan
Koelkast
Oven
springvorm (Ø24 cm)
Zeef
Ingrediënten
▢
7
vellen
fillobladerdeeg
pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
▢
1
aubergine
▢
75
g
rozijnen
▢
1
blik
tomaten
gepelde netto 400 g,
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
300
g
rundergehakt
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
zout
▢
zwarte peper
▢
2
eieren
▢
3
preien
ca. 400 g,
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten,
Instructies
VOORBEREIDEN:
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
Aubergine wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Rozijnen wassen en in zeef laten uitlekken.
Tomaten laten uitlekken, hierbij 4 eetlepels vocht opvangen (rest wordt niet gebruikt).
Tomaten in stukken snijden.
In braadpan 1 eetlepel olie verhitten.
Gehakt in ca. 2 minuten rul bakken.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Gehakt uit pan scheppen.
Aubergineblokjes met kaneelpoeder in dezelfde pan in ca. 3 minuten bruin bakken.
Pan van vuur nemen.
Tomaat, gehakt en rozijnen erdoor scheppen.
Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper.
In kommetje eieren met tomatenvocht losroeren.
Door gehaktmengsel scheppen.
Vorm invetten.
Vellen fillobladerdeeg stergewijs op elkaar leggen, hierbij elke laag dun bestrijken met olie (1 eetlepel olie achterhouden).
Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over de rand laten hangen.
Gehaktmengsel in vorm scheppen.
Overhangend deeg in vorm 'gekreukt' tot rand vormen.
In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
Afgekoelde taart tot gebruik afgedekt in koelkast (of in diepvries) zetten.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Taart uit koelkast nemen en afdekken met aluminiumfolie.
In midden van oven taart ca. 20 minuten verwarmen.
Intussen prei schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden.
In wok of braadpan rest van olie verhitten en prei in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken.
Taart uit oven nemen.
Prei op smaak brengen met zout en op taart scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Rundvlees
/
Vlees