Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 7 vellen fillobladerdeeg diepvries
- 1 aubergine
- 75 g rozijnen
- 1 blik gepelde tomaten netto 400 g
- 5 eetlepels olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Zout
- Zwarte peper
- 2 eieren
- 3 preien ca. 400 g
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C (of gasovenstand 3).
- Laat de fillobladerdeegvellen in ca.
- 2 uur ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was en snijd de aubergine in blokjes.
- Was de rozijnen en laat ze uitlekken in een zeef.
- Snijd de gepelde tomaten in stukken.
- Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan.
- Bak het rundergehakt in ca.
- 2 minuten rul.
- Haal het gehakt uit de pan.
- Bak de aubergineblokjes met kaneelpoeder in dezelfde pan in ca.
- 3 minuten bruin.
- Haal de pan van het vuur.
- Meng de tomaat, gehakt en rozijnen door de aubergine.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Klop in een kommetje de eieren los met het opgevangen tomatenvocht.
- Meng het eimengsel door het gehaktmengsel.
- Vet de springvorm in met boter.
- Leg de fillobladerdeegvellen stergewijs op elkaar, waarbij elke laag dun bestreken wordt met olie (1 eetlepel olie achterhouden).
- Bekleed de vorm met de deegstapel, waarbij het deeg iets over de rand hangt.
- Schep het gehaktmengsel in de vorm.
- Vorm een 'gekreukte' rand door het overhangende deeg naar binnen te vouwen.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende ca.
- 40 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
- Laat de taart afkoelen.
- Dek de afgekoelde taart af en zet deze tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
- Dek de taart af met aluminiumfolie en verwarm hem gedurende ca.
- 20 minuten in het midden van de oven.
- Maak ondertussen de prei schoon, was deze en snijd hem in dunne ringetjes.
- Verhit de resterende olie in een wok of braadpan en bak de prei al omscheppend in ca.
- 3 minuten op hoog vuur.
- Haal de taart uit de oven en breng de prei op smaak met zout.
- Serveer de prei op de taart.