Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basissaus voor vis
AllerHande juni 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
1
deciliter
droge witte wijn
▢
2
deciliter
visfond
pot à 380 ml
▢
50
g
roomboter
koude
▢
1
beker
creme fraiche
125 ml
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
¾
eetlepel
citroensap
Instructies
Sjalotjes pellen en snipperen.
In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig).
Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken.
Saus zeven en terugdoen in sauspan.
Boter in klontjes snijden.
Saus aan de kook brengen.
Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen.
Van vuur af klontjes boter door saus kloppen.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus