Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basmatirijst met tomaat
AllerHande september 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
zout
▢
300
g
basmatirijst
pak à 400 g
▢
2
uien
▢
6
zongedroogde tomaten
potje
▢
1
bakje
cherrytomaatjes
250 g
▢
2
takjes
peterselie
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
eetlepel(s)
rode pesto
bakje à 100 g
▢
2
theelepel
Provençaalse kruiden
Instructies
In pan met ruim kokend water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen uien pellen en fijnsnipperen.
Zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden.
Cherrytomaatjes wassen en in kwarten snijden.
Peterselie heel fijn hakken.
In wok olie verhitten en uien ca. 3 minuten fruiten.
Pesto, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden door ui scheppen.
Warme rijst erdoor scheppen en ca. 5 minuten al omscheppend verwarmen.
Peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij sperziebonen en filetlapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch