Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Bieflapjes met Olijven-Groenterijst
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bieflapjes
▢
50
g
pitloze zwarte olijven
▢
1
eetlepel
rundvleeskruiden met zout
▢
250
g
cherrytomaatjes
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
300
g
venkelrauwkost
2 bakjes à 150 g
▢
250
g
pilavrijst
▢
2
eetlepels
verse rode pesto
Instructies
Bestrooi de bieflapjes met rundvleeskruiden.
Snijd de olijven in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan.
Bak de bieflapjes in 4-5 minuten bruin aan beide zijden.
Verhit de resterende olijfolie in een andere (koeken)pan.
Roerbak de venkelrauwkost op hoog vuur gedurende 1 minuut.
Voeg de cherrytomaatjes en olijven toe en bak ze nog 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep het vlees en de groenterijst op de borden.
Laat het braadvet in de pan even inkoken met 2 eetlepels water en de rode pesto.
Giet de jus over de rijst en het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon vormt een goede combinatie met de smaken van het bieflapje en de olijven-groenterijst.
Voedingswaarden
Calories:
730
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
31
g
|
Vet:
39
g
|
Zout:
2.4
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal