Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk tempoe doeloe
AllerHande juni 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
300
g
rijst
▢
4
eieren
▢
zout en versgemalen peper
▢
4
grote
zoetzure augurken
▢
50
g
boter of margarine
▢
4
biefstukjes
à 100 g
Instructies
Ui en knoflook pellen en grof snipperen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
In wok 2 eetlepels olie verhitten.
Ui in 10 minuten al omscheppend bruinbakken.
Sambal, sojasaus, paprika en knoflook erdoor scheppen en 5 minuten meebakken.
Met deksel op pan nog ca. 15 minuten zachtjes smoren.
Liefst 1 dag laten staan.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, zout en peper.
In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en kwart van ei over panbodem laten uitvloeien.
Bakken tot bovenkant gestold is.
Omelet op bord oprollen.
Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken.
Omelet in reepjes snijden.
Augurken fijnsnijden.
In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 4-6 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
Op plank leggen en bestrooien met zout en peper.
Aan bakvet 1 ½ dl water toevoegen en laten inkoken tot lichtgebonden jus.
Uimengsel verwarmen.
Op vier borden omelet, augurk en uimengsel door elkaar scheppen.
Biefstuk in reepjes snijden en erop leggen.
Beetje jus erover schenken.
Serveren met sambal, ketjap, worcestershiresaus, gember(siroop) en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters