Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus
AllerHande 15 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
eendenborstfilet
ca. 200 g
▢
1
theelepel
Chinese kruiden
vijfkruidenpoeder
▢
4
mandarijnen
zonder pit, bijv. clementines
▢
1
theelepel
lichte sojasaus
▢
8
plukjes waterkers
zak à 75 g
Instructies
Met scherp mes ruitpatroon snijden in velzijde van eendenborstfilet.
Vleeszijde met vijfkruidenpoeder, zout en peper bestrooien.
Vlees op kamertemperatuur laten komen.
2 Mandarijnen uitpersen.
Andere 2 mandarijnen pellen en met scherp mes partjes tussen vliesjes uit snijden.
Koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur verhitten en filet 4-5 minuut op velzijde bakken, zodat vet smelt.
Filet omdraaien en nog 3-4 minuut bakken, tot vlees rosé is.
Filet onder aluminiumfolie op snijplank leggen en 4 minuut laten rusten.
Bakvet afgieten, koekenpan terug op vuur zetten en mandarijnsap en sojasaus erin schenken.
Aanbaksels op hoog vuur losroeren.
Lepels op bord of dienblad klaarleggen.
Eendenborstfilet schuin in 16 dunne plakjes snijden.
In elke lepel enkele blaadjes waterkers, 2 plakjes eendenborst en wat partjes mandarijn leggen.
Mandarijnjus erover druppelen en hapjes direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hapjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
China