Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese kool met cashewnoten
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
Chinese kool
▢
1
rode Spaanse peper
▢
½
zakje
verse koriander
á 15 g,
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
100
g
gezouten cashewnoten
▢
1
eetlepel(s)
Chinese sojasaus
Chinese Emperor,
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
½
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
zout
Instructies
VOORBEREIDEN:
Kool schoonmaken, in repen snijden en wassen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in smalle reepjes snijden.
Koriander fijnknippen.
BEREIDEN:
In wok olie verhitten.
Cashewnoten ca. 2 minuten roerbakken.
Uit pan op bord scheppen.
In bakvet peper ca. 1 minuut roerbakken.
Kool toevoegen en nog ca. 5 minuten roerbakken tot kool geslonken is.
Intussen sojasaus, azijn en honing door elkaar roeren.
Sojamengsel en noten door kool scheppen.
Nog ca. 1 minuut al omscheppend mee warmen.
Op smaak brengen met zout.
Koriander erdoor scheppen.
Overdoen in 'schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met Chinese eiermie.
Voedingswaarden
Calories:
445
kcal
|
koolhydraten:
19
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
36
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch