Chocolade in stukjes breken boven hittebestendige kleine kom.
Kom in pan met kokend water hangen (bodem van kom mag die van pan niet raken).
Chocolade langzaam laten smelten, af en toe roeren.
In steelpan slagroom aan de kook brengen.
Vuur laag zetten.
Dooiers met scheutje warme room in kom losroeren.
Dooiermengsel in steelpan schenken en met houten lepel door slagroom roeren.
Mengsel al roerend zachtjes verwarmen, tot room gaat binden (mengsel 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
Pan onmiddellijk van vuur nemen.
Gesmolten chocolade door roommengsel scheppen.
Poedersuiker en likeur erdoor roeren.
Chocolademengsel in koffiekopjes schenken en laten afkoelen.
Afgedekt in koelkast zetten.
Kopjes chocoladecrème minstens halfuur voor serveren uit koelkast nemen.
Chocoladesticks erin steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook andere likeuren smaken lekker in dit recept. Maak de chocoladecrème bijvoorbeeld met sinaasappel-, koffie- of amandellikeur, of roer er kirsch door.