Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladetulband van Allerhande
Aller Hande 1996
Porties:
6
personen
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
35
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachttijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Oven
tulbandvorm inhoud ca. 2 liter
Zeef
Ingrediënten
▢
100
g
pure chocolade
▢
250
g
boter of margarine
▢
200
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
5
eieren
▢
350
g
zelfrijzend bakmeel
▢
75
g
cacaopoeder
▢
zout
▢
1
deciliter
melk
▢
50
g
witte chocolade
▢
125
g
poedersuiker
▢
1
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Vorm invetten.
Pure chocolade grof hakken.
In kom boter met suiker en vanillesuiker met handmixer in ca. 10 minuten schuimig kloppen.
Eén voor één eieren erdoor roeren (volgend ei pas toevoegen als vorige ei is opgenomen).
Geheel in nog ca. 1 minuut luchtig kloppen.
Boven andere kom bakmeel, cacaopoeder en mespunt zout zeven.
Bakmeel in gedeelten voorzichtig door eiermengsel roeren, blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Melk en gehakte chocolade erdoor scheppen.
Beslag overdoen in vorm.
Tulband in midden van oven in ca. 60 à 70 minuten gaar bakken.
Tulband ca. 10 minuten in vorm laten afkoelen.
Vorm verwijderen en tulband op taartrooster verder laten afkoelen.
BEREIDEN:
Witte chocolade (met dunschiller) in dunne flinters schaven.
Boven kom poedersuiker zeven.
2 Eetlepels warm water erdoor roeren tot glazig mengsel ontstaat (= glazuur).
Bovenkant van tulband bestrijken met glazuur.
Chocoladeflinters erover strooien.
Glazuur in ca. 30 minuten hard laten worden.
Voedingswaarden
Calories:
325
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade