Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doperwten courgettesalade met feta
AllerHande oktober 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
courgette
▢
225
g
doperwten
diepvries
▢
zout
▢
1
bosuitje
▢
½
pakje
Griekse feta
à 200 g Dodoni
▢
2
takjes
munt
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
versgemalen peper
Instructies
Courgette wassen en in blokjes snijden.
In pan met weinig water en zout courgette en doperwten ca. 2 minuten koken.
In vergiet doen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.
Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden.
Feta in blokjes snijden.
Muntblaadjes fijnhakken.
In schaal citroensap met olie tot dressing kloppen.
Munt erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Courgette, doperwtjes, uiringetjes en feta erdoor scheppen.
Salade ca. 30 minuten laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Salade nogmaals omscheppen en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij geroosterd vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch