Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met rode portsaus 2
AllerHande november 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eendenborstfilets
à ca. 250 g
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
gedroogde tijm
▢
3
eetlepel(s)
boter of margarine
▢
1½
dl
rode port
▢
1
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
2
eetlepel(s)
groene peperkorrels
potje
▢
½
zakje
waterkers
à 75 g
Instructies
Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien.
Filets uit pan nemen.
Ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen.
Port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
Eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
Uit pan nemen en op plank leggen.
Groene peper door saus roeren.
Pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen.
Saus erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Voorgerechten