Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fillobladerdeegpakketjes met prei
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koekenpan
kwastje
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
8
vellen fillobladerdeeg
pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
▢
2
dunne preien
ca. 350 g,
▢
75
g
boter of margarine
▢
2
tomaten
▢
8
groene olijven zonder pit
▢
150
g
zachte geitenkaas
Bettinne Blanc,
▢
zout
▢
peper
▢
4
kerstomaatjes
▢
2
takjes
verse peterselie
zakje á 30 g,
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
(Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
Preien schoonmaken.
Witte gedeelten in lengte halveren (rest van prei wordt niet gebruikt), in reepjes snijden en wassen.
In koekenpan 25 g boter verhitten en preireepjes in ca. 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin laten worden.
In zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Olijven in stukjes snijden.
In kom prei, tomaat en olijven door elkaar scheppen.
Kaas erboven verkruimelen en erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat invetten. In steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
Vel in lengte dubbelvouwen en bovenkant dun bestrijken met boter.
Op korte kant van deeglap ca. 1 cm van rand 1/8 deel van preimengsel scheppen.
Rand over vulling vouwen en deeglap tot driehoekje vouwen.
Driehoekje bestrijken met boter.
Op dezelfde manier nog 7 driehoekjes maken.
Driehoekjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen kerstomaatjes wassen en halveren.
Op vier borden elk 2 driehoekjes leggen.
Garneren met kerstomaatjes en toefjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch