Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
aardappels
middelgrote kookvaste
▢
1
takje
verse tijm
▢
1
teentje
knoflook
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
gehakt
▢
2
takjes
verse salie
▢
boter
▢
peper
▢
zout
Instructies
Was de aardappelen en kook ze in gezouten water beetgaar.
Maak intussen de kruidenolie
Spoel de tijm schoon en pluk de blaadjes van de stengel.
Pers de knoflook in de olijfolie, roer er de tijm en de gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.
Pel de aardappelen en laat ze afkoelen.
Pluk de blaadjes van de salietakjes, was ze en dep ze droog.
Snijd de aardappelen in schijfjes, leg die dakpansgewijs in een schaal en verdeel er de kruidenolie over.
Smelt een klontje boter en bak daarin de salieblaadjes krokant.
Laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken en schik ze op de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Voor een iets frissere smaak kunt u de aardappelsalade met enkele druppels
citroensap besprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade