Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met maïs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
velletjes
fillodeeg
diepvries
▢
500
gram
aardappels
geschilde
▢
2 ½
dl
kruidenbouillon
van tablet
▢
250
gram
prei
▢
1
blikje
maïs
inh. 300 gr
▢
1
blikje
knakworstjes
pikante
▢
50
gram
boter
▢
3
eetlepel(s)
Halvanaise
▢
1
dl
Griekse yoghurt
▢
1 ½
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
peper
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
bieslook
fijngeknipt
Instructies
Laat het fillodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
Kook de aardappelen in ± 20 minuten in de kruidenbouillon gaar en giet ze daarna af.
Snijd de prei in dunne ringen, overgiet die met kokend water en laat ze goed uitdruipen.
Laat ook de maïs en de worstjes uitlekken.
Snijd de worstjes in dunne plakjes en de aardappelen in kleine dobbelsteentjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de ontdooide vellen fillodeeg met gesmolten boter.
Leg 4 metalen vormpjes (± 15 cm doorsnee) omgekeerd op een bakplaat en leg op elk vormpje een velletje fillodeeg.
Druk de velletjes zo om de vormpjes, dat er schaaltjes ontstaan.
Bak deze in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin.
Laat de schaaltjes afkoelen.
Klop een sausje van de Halvanaise, de yoghurt, het kerriepoeder en wat peper en zout.
Schep alle ingrediënten en het sausje door elkaar en vul daarmee de filloschaaltjes.
Garneer met de bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet de salade met dunne sneetjes bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees