Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade uit Schwaben
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
bintjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
azijn
▢
¼
liter
vleesbouillon
▢
1½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
witte peper
▢
1
gesnipperde
ui
▢
4
eetlepel(s)
olie
Instructies
Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Snijd de gekookte aardappelen in kleine plakjes.
Smeer de schaal waar de salade in gaat, met de geschilde knoflookteen in en doe de aardappelplakjes erin.
Meng de azijn en de (warme) vleesbouillon en schenk dit over de aardappelplakjes.
Kruid met zout, peper en de ui en breng de salade pikant op smaak.
Doe er pas nu de olie over en schep die er voorzichtig door.
Laat de salade op een koele plaats nog een uur door trekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij grill- en barbecue gerechten en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Duitsland