Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade uit Berlijn
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
vastkokende
▢
1
ui
▢
1 ½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
witte peper
▢
1
theelepel
suiker
▢
3
eetlepel(s)
azijn
▢
¼
liter
vleesbouillon
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
50
gram
gerookte spekblokjes
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
fijngehakte
Instructies
Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de saladeschaal.
Giet de warme bouillon op het uienmengsel en snipper de warme aardappelen in de saladeschaal.
Schep alles voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk gaan.
Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes erin.
Schep dit mengsel over de salade, schep om en laat het even door trekken.
Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade wordt lauwwarm of koud gegeten bij grill- en barbecue gerechten en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Duitsland